Εκτενής ενημέρωση του Λιμενικού Ταμείου Σητείας έγινε την Τρίτη για τις εργασίες που προβλέπονται να υλοποιηθούν στο λιμάνι της πόλης.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για την ανάθεση διαφόρων μελετών που αφορούν στην επισκευή και τη συντήρηση τμημάτων του λιμένα, την προμήθεια προσκρουστήρων και πλωτής μαρίνας και την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του λιμανιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πετρουλάκης για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτήριο του επιβατικού σταθμού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το 2013 απάντησε:

«Στον προϋπολογισμό του 2014 είχαν συμπεριληφθεί χρήματα για την επισκευή του επιβατικού σταθμού. Όπως γνωρίζετε στη χερσαία ζώνη λιμένα για όποιες εργασίες γίνονται χρειάζεται η γνωμοδότηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Έχει λοιπόν ξεκινήσει η διαδικασία και περιμένουμε την τελική έγκριση από το υπουργείο για να κάνουμε τις επισκευές. Παλεύουμε για να γίνει αυτό σύντομα, οπότε να προχωρήσουμε και στις εργασίες επισκευές του κτηρίου. Σχεδιάζουμε, θα πρέπει να επισημάνω, τη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού που θα πληροί τις προϋποθέσεις για την επόμενη 20ετία. Αυτό όμως είναι μακροπρόθεσμο. Άμεσα τρέχουμε τις διαδικασίες ώστε να πάρουμε την έγκριση από το υπουργείο για να προχωρήσουμε στην επισκευή του κτηρίου».

Πηγή: anatolh.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης