Θετικές για τον περιμετρικό Καλαμάτας και την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας (του οποίου ο περιμετρικός αποτελεί την απόληξη) ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, απαντώντας σε ερώτηση για το έργο του Μορέα και τις πρόσθετες εγγυήσεις που ζητά η τράπεζα, τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμφωνήσαμε στις πρόσθετες εγγυήσεις, αλλά και στους υπόλοιπους όρους που θέτουμε εμείς στο τραπέζι, το ύψος των εγγυήσεων είναι αυτό που έχει βγάλει η μελέτη και δεν είναι θέμα παζαριού. Αυτό είναι θέμα προβλέψεων συγκεκριμένων, αν χρειαστεί να υπάρξουν. Αλλά έχουμε μερικές άλλες ιδέες σε σχέση και με το μοντέλο υπολογισμού των διοδίων και σε σχέση με την επιδότηση της λειτουργίας για το σύνολο των αυτοκινητόδρομων. Δηλαδή δεν εξετάζουμε έναν έναν αυτοκινητόδρομο μόνο του. Εξετάζουμε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και θα πάμε σε οριστικές λύσεις».

Ως γνωστόν, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας υπολείπεται μόνο ένα μικρό τμήμα στη διακλάδωση Λεύκτρου-Σπάρτης και η παράκαμψη της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας. Ως το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματική σύμβαση που θα προβλέπει ότι το Δημόσιο θα καλύψει εγγυήσεις 300 εκατ. ευρώ για να καλύψει περίπτωση μείωσης των εσόδων από τα διόδια σε όλη την περίοδο παραχώρησης. Τα υπολειπόμενα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν επτά μήνες από την υπογραφή της νέας συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης