Σταθάκης: Κανένα σενάριο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ

Σταθάκης: Κανένα σενάριο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ
Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρείας και τους εργαζομένους, ο υπουργός τόνισε ότι «θέση της κυβέρνησης είναι η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ, με ενιαία μορφή και ως εκ τούτου δεν υφίστανται σενάρια ιδιωτικοποίησής της».

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία-πλαίσιο που επιτεύχθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ, μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, χαρακτηρίζοντας την «καθοριστικής σημασίας για την ευρωστία της εταιρείας».

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τρεις άξονες:

  • Τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής τιμής για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ στη ΛΑΡΚΟ.
  • Τη διαμόρφωση πλαισίου αποπληρωμής των οφειλών της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ, που θα συναρτάται αποκλειστικά από πολύ υψηλές τιμές του νικελίου διεθνώς.
  • Τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαιτησίας για την περίοδο Ιούλιος 2010-Δεκέμβριος 2013, με βάση τη συμφωνηθείσα, πρόσφατα, τιμή.
Η συμφωνία αυτή, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥΠΕΝ για την επίλυση των ιδιοκτησιακών ζητημάτων της ΛΑΡΚΟ, θα δώσει, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, νέα πνοή στην εταιρεία.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, που εκπονεί σε αυτήν τη φάση η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.

Επίσης, ο κ. Σταθάκης τάχθηκε υπέρ των σταθερών εργασιακών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε γνωστό από την πλευρά της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή ενσωμάτωση των εργολαβιών στο μόνιμο προσωπικό.

«Η ΛΑΡΚΟ έχει μέλλον» κατέληξε ο υπουργός. «Λύνοντας τα προβλήματα του παρελθόντος, θα αναβαθμιστεί η αξία της και θα καταστεί βιώσιμη» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 17:41