Περισσότεροι κατά 15.570 είναι φέτος οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Ο αριθμός των υποψηφίων που κέρδισαν μια θέση στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. ανέρχεται σε 84.368 από τους συνολικά 106.189 που υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο.

Την ίδια ώρα, μειώθηκαν σημαντικά οι κενές θέσεις σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά Ιδρύματα από 20.390 που ήταν πέρυσι σε 4.108 για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Όσον αφορά στην κατανομή των επιτυχόντων, τα πράγματα είναι μοιρασμένα, με 40.657 υποψηφίους να εισάγονται σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα και 40.709 σε τεχνολογικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, 3.002 συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις εισήχθησαν σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, ενώ το συνολικό ποσοστό επιτυχίας έφθασε στο εντυπωσιακό ποσοστό του 79,45%.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν από τις 13 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με εξαίρεση τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και τις σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης, όπου οι ημερομηνίες θα καθοριστούν από τα ίδια τα ιδρύματα.

Δείτε τον πίνακα με τα στατιστικά στοιχεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης