Η επόμενη ημέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκει τα συνεργεία να προσπαθούν να καθαρίσουν τους τοίχους του κτηρίου από τις μπογιές που πέταξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» και των άλλων συλλογικοτήτων, τα οποία πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιήθηκε από περίπου 70 άτομα με κράνη το απόγευμα της Δευτέρας στις 19.30, την ώρα που η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου εξέταζε τη συνταγματικότητα διατάξεων του αποκαλούμενου νόμου Κατρούγκαλου, που αφορά στο ασφαλιστικό.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» δεν κατάφεραν να διακόψουν τη συνεδρίαση των ανώτατων δικαστικών. Προκάλεσαν, όμως, ζημιές, πέταξαν μπογιές και τρικάκια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές, τα άτομα εισήλθαν στο κτήριο σε δύο ομάδες, ζήτησαν επιτακτικά από τον φρουρό να μην αντιδράσει, έσπασαν υαλοπίνακες της εισόδου, προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου και έριξαν χρώματα στην πρόσοψη του κτηρίου. Φιάλη που περιείχε χρώμα δέχθηκε στο χέρι ο φρουρός.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτήριο του ΣτΕ λόγω της απόφασής του, που έκρινε «συνταγματικό» τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Δείτε βίντεο από τις εργασίες καθαρισμού στο ΣτΕ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης