«Πάμε να καθαρίσουμε έναν Οργανισμό, ο οποίος δεν έχει την καλύτερη φήμη» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Στέλιος Παππάς, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» και πρόσθεσε ότι «όταν συγκρούεσαι, δεν μπορεί να τους ευχαριστείς όλους, θα δυσαρεστείς αυτούς που είχαν συμφέρον να συνεχίζεται μια μη ομαλή κατάσταση, και θα προσπαθήσεις να ευχαριστήσεις τον λαό που είναι και ο μεγάλος στόχος […] Είναι πάρα πολύ σοβαρή η δουλειά για να παίζουμε, φαίνεται πως το ξέρουν και θέλουν να το κάνουν “γαργάρα”».

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του ΟΑΣΘ, «οι συγκοινωνίες είναι ένα κοινό αγαθό, το οποίο πρέπει να απολαμβάνει ο πολίτης, πρέπει να υπάρχει ένα δυναμικό που να μπορεί να του το προσφέρει. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις με το προσωπικό, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό ρόλο ο οποίος του έχει ανατεθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια κοινωνία αναδεικνύει τον πολιτισμό, αν μπορεί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών, και κυρίως των πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα διεκδικήσουν οι ίδιοι. Που σημαίνει ότι και στις συγκοινωνίες, στην παιδεία, και στην υγεία απόλυτη προτεραιότητα έχουν οι μαθητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι γέροντες και φυσικά όλοι οι πολίτες που βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση από κάποιους άλλους» πρόσθεσε.

«Δεν έρχομαι από τον Άρη αλλά από την Αθήνα και με πολύ καλή γνώση επί του θέματος»

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «αυτή η ιστορία είναι μεταβατική, έχει μια ημερομηνία λήξης στο τέλος του 2019, γιατί μια-μια τις δραστηριότητες πρέπει να τις εξυγιάνουμε και να τις μεταβιβάζουμε στον νέο φορέα. Να ξεσκαρτάρουμε την κατάσταση για να μπορέσει σε έναν χρονικό ορίζοντα ορατό να υπάρξει μια απολύτως εξυπηρετική διαδικασία για τους πολίτες. Δεν έρχομαι από τον Άρη αλλά από την Αθήνα και με πολύ καλή γνώση επί του θέματος».

Ως προτεραιότητα της νέας διοίκησης χαρακτήρισε το να υπάρχουν «καλές αστικές συγκοινωνίες για τους πολίτες, να πληρώνονται στην ώρα τους οι εργαζόμενοι για να μπορούν να προσφέρουν». Τόνισε, δε, ότι «βεβαίως όπου υπάρχουν σκάνδαλα θα τα αποκαλύψουμε. Με αυτήν την εντολή ερχόμαστε στον ΟΑΣΘ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στα σχόλια που έγιναν από την αντιπολίτευση για τη σχέση του με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τόνισε: «Έχουμε πολλή και σοβαρή δουλειά να κάνουμε για να παίζουμε. Η σύνδεση της δικής μου τοποθέτησης με τον Νίκο είναι τελείως βλακώδης. Είμαστε στο κίνημα με κατάθεση ψυχής. Μερικές φορές γελάω μερικά από αυτά που λέγονται και θα τα χρησιμοποιώ ως ανέκδοτα».

Σε ό,τι αφορά στην αποποίηση μισθού απάντησε ότι ήταν ζήτημα τιμής για εκείνον να αποποιηθεί τον μισθό του προέδρου του ΟΑΣΘ τη στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες απλήρωτοι. «Είμαι λιτός άνθρωπος, μου φτάνει η σύνταξή μου και κυκλοφορώ με το λεωφορείο. Θα δημοσιοποιήσω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης