Στη Ρόδο φτάνει σήμερα ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman, για να πάρει μέρος στο φόρουμ με τον τίτλο «Διάλογος των πολιτισμών» που διεξάγεται και εφέτος στο νησί.

Ο κ. Zeman θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον πρόξενο της Τσεχίας στα Δωδεκάνησα Μανώλη Μαρκόπουλο στον χώρο του προξενείου και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στην Περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φόρουμ διεξάγεται για 14η χρονιά στη Ρόδο. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Sheraton, έχοντας ως γενικό θέμα: «Το χάος της πολλαπλότητας: Μία επείγουσα πρόσκληση για Διάλογο».

Επίσης, εφέτος θα γίνει παρουσίαση του Ινστιτούτου Έρευνας του παγκόσμιου δημόσιου φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών», το οποίο αποτελεί ένα νέο think-tank που θα αναπτύσσει υλοποιήσιμες λύσεις για μερικά από τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Εξέχοντες ομιλητές αυτήν τη χρονιά θα είναι μεταξύ άλλων: ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico και ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Vaclav Klaus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 09.00 το πρωί της Παρασκευής, ενώ στις 19.30 στο Καστέλο θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του φόρουμ της Ρόδου.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης