Για πρώτη φορά ο σταυρός του Αγίου Ανδρέα θα μεταφερθεί, κατόπιν έγκρισης της Ιεράς Συνόδου, εκτός Πατρών και συγκεκριμένα στη Ρωσία, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο των 1.025 ετών από τη βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό. Η αναχώρηση της αποστολής θα γίνει στις 11 Ιουλίου, με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο του Αράξου, ενώ ο σταυρός του Πρωτοκλήτου θα επιστρέψει στην Πάτρα στις 2 Αυγούστου.

Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος θα συνοδεύσει τον σταυρό κατά τη μεταφορά του στη Ρωσία, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την εκκλησία της Ρωσίας και το ίδρυμα «Απόστολος Ανδρέας», προκειμένου να επιλυθούν όλα τα διαδικαστικά θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη υποδοχή του σταυρού είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Αγία Πετρούπολη και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Μόσχα. Επίσης, ο σταυρός του Αποστόλου Ανδρέα θα μεταφερθεί, συνοδεία του Πατριάρχη Μόσχας και των προκαθήμενων των κατά τόπους ορθοδόξων εκκλησιών, στο Κίεβο της Ουκρανίας και στο Μινσκ της Λευκορωσίας, απ’ όπου θα επιστρέψει στην Πάτρα.

Στη Μητρόπολη Πατρών εκτιμούν ότι η μεταφορά του σταυρού του Αγίου Ανδρέα στη Ρωσία θα αποτελέσει την απαρχή μιας πνευματικής και ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της ορθοδόξου ρωσικής χώρας και της πόλης των Πατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης