Στον όρμο των Φηρών αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα το πρωί το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ «USS Normandy» (CG-60). Το καταδρομικό πλοίο, το οποίο έχει μήκος 173 μέτρα και 400 άτομα πλήρωμα, θα παραμείνει στην καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι την Κυριακή 27 Μαΐου.

Το «USS Normandy» βρίσκεται στη Μεσόγειο από τα μέσα Απριλίου συνοδεύοντας, μαζί με άλλα έξι πολεμικά πλοία, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Harry S. Truman», το οποίο αντικατέστησε το «USS Theodore Roosevelt» και τον στόλο που το συνόδευε, ολοκληρώνοντας την τετράμηνη αποστολή του στη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της παρουσίας του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Σαντορίνη, τις επόμενες μέρες αναμένεται στο νησί και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πλοίαρχο κ. Derek A. Trinque, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του σκάφους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο κ. Πάιατ, πέραν της επίσκεψής του στο καταδρομικό, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαντορίνη θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο, τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και με Αμερικανούς πολίτες που ζουν μόνιμα στη Σαντορίνη.

Με αφορμή την επίσκεψη Πάιατ, θα βρίσκεται στη Σαντορίνη και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Πηγή: atlantea

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης