Τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη, η οποία μέσω του δικηγόρου της ανέφερε ότι δέχεται λεκτική και σωματική βία, έσπευσαν να διαψεύσουν οι νοσηλευτές του Δρομοκαΐτειου. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Αττικής υποστηρίζει αντιθέτως ότι οι ίδιοι οι νοσηλευτές του Ιδρύματος δέχονται απειλές και εξευτελισμούς οι οποίοι όπως αναφέρουν έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις παραξενιές και τις παράλογες απαιτήσεις της Βίκυς Σταμάτη.

«Οι δηλώσεις περί λεκτικής και σωματικής επίθεσης και προσπάθειας εξευτελισμού από εργαζομένους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το νοσηλευτικό προσωπικό κατά καιρούς έχει δεχτεί από μέρους της απειλές για μηνύσεις, με αποτέλεσμα να εργάζεται υπό τον φόβο πειθαρχικών και ποινικών διώξεων» αναφέρουν οι νοσηλευτές μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτουν ότι «από τις πρώτες ημέρες νοσηλείας η νοσηλευόμενη ζητούσε να έχει στην κατοχή και στο δωμάτιό της διάφορα απορρυπαντικά, εξαιρετικά επικίνδυνα για τους νοσηλευόμενους. Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο θεράπων ιατρός και η ιατρική ομάδα της κλινικής είναι ενήμεροι για τα προβλήματα και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη συμπεριφορά της νοσηλευόμενης».

Πηγή: Εspresso

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης