Ώρες αγωνίας εξακολουθεί να περνά η οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Πλαστικά Κρήτης που είναι από τις μεγαλύτερες του είδους της στην Ευρώπη.

Η οικογένεια του 54χρονου έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που ζητούν οι απαγωγείς και συνεχίζει να περιμένει τις οριστικές οδηγίες των δραστών για την παράδοση των λύτρων και την απελευθέρωση του ανθρώπου τους. Το ποσό μάλιστα που πρόκειται να δώσουν είναι το υψηλότερο από κάθε προηγούμενη απαγωγή στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι αρχικές απαιτήσεις των δραστών, φέρονται να έφταναν το αστρονομικό ποσό των 100 εκατ., για να συμβιβαστούν τελικά με 50 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απαγωγείς έχουν παρουσιάσει στην οικογένεια «σημάδια ζωής» του επιχειρηματία χωρίς όμως να της έχουν πει πότε τελικά η ομηρία θα λήξει και ο 54χρονος θα γυρίσει κοντά τους. Από τη μεριά της η Αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση καθώς σε υποθέσεις απαγωγών αναλαμβάνει ουσιαστική δράση μετά την ασφαλή επιστροφή του θύματος στην οικογένειά του. Κύκλοι μάλιστα της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η υπόθεση είναι επιχειρησιακά αναβαθμισμένη σε σχέση με προηγούμενες καθώς οι δράστες φαίνεται ότι έχουν μελετήσει πολύ προσεκτικά τις λεπτομέρειες που οδήγησαν κατά το παρελθόν στη σύλληψη «συναδέλφων» τους και έχουν κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Επικοινωνία με γραπτά μηνύματα 

Όσον αφορά στην επικοινωνία μεταξύ των απαγωγέων και μελών της οικογένειας, οι δράστες επικοινωνούν μέσω γραπτών μηνυμάτων με το πρώτο από αυτά να φτάνει στην οικογένεια αρκετές μέρες μετά την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία έγινε το απόγευμα της 30ής Μαρτίου, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στα Καλέσσα Ηρακλείου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή την τακτική, την αποστολή δηλαδή μηνυμάτων, δεν γίνονται ούτε συζητήσεις, ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε φυσικά καταγράφονται και οι φωνές των δραστών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχείο για τον εντοπισμό τους. 

Ομάδα διαπραγματευτών βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, ενώ έχει επιχειρηθεί με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν μια πρώτη σκιαγράφηση πιθανών δραστών, ξεκινώντας από πρόσωπα που έχουν παρελθόν σε τέτοιου είδους εγκλήματα. Στη λίστα των αστυνομικών φιγουράρουν ονόματα διαβόητων κακοποιών, ορισμένοι εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε φυλακές, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να κινούν τα νήματα εγκληματικών πράξεων, ενώ άλλοι έχουν αποφυλακιστεί.

Από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, πάντως, το θύμα φαίνεται ότι κρατείται κάπου στην Κρήτη και οι εγκέφαλοι της απαγωγής είναι Έλληνες, αλλά δεν αποκλείεται και η συμμετοχή αλλοδαπών συνεργών τους.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι με βάση τα στατιστικά, στην Κρήτη έχουν συμβεί οι περισσότερες απαγωγές. Στην Κρήτη άλλωστε έχει γίνει και η μόνη απαγωγή στα ελληνικά χρονικά που δεν έχει εξιχνιαστεί, με θύμα τον ξενοδόχο Μιχάλη Μεταξά.

Το χρονικό της απαγωγής

Ήταν απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου όταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του από το Ηράκλειο προς το σπίτι του, στον οικισμό των Καλεσσών, στους πρόποδες του Μυλοποτάμου, μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Πολύ κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον επιχειρηματία: προκάλεσαν τροχαίο χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλέψει μήνες πριν, κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της απαγωγής.

Όταν ο 54χρονος κατέβηκε για να δει τι είχε συμβεί τον άρπαξαν, ενώ για να καλύψουν τα όποια ίχνη βιολογικού υλικού στα αυτοκίνητα που είχαν χρησιμοποιήσει τα πυρπόλησαν και διέφυγαν με άγνωστα μέσα.

Οι δράστες άφησαν πίσω τους το πολυτελές αυτοκίνητο του Λεμπιδάκη – μάλιστα έριξαν στο κάθισμα και το κινητό του τηλέφωνο για να μη διακινδυνεύσουν να εντοπιστούν από το στίγμα του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης