Πλήθος προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά, αναγκάζονται να κοιμούνται στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα εμφανίζει πληρότητα και δεν έχουν πού να μείνουν, όπως καταγγέλλει το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Περίπου 100 πρόσφυγες κοιμούνται στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ εκατοντάδες άλλοι περνούν τη μέρα τους εκεί και το βράδυ αναγκάζονται να κοιμηθούν σε σπίτια υπό άθλιες συνθήκες, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γιονούς Μοχαμαντί. “Η κατάσταση είναι δραματική”, λέει χαρακτηριστικά ο Γιονούς Μοχαμαντί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως περιγράφει, χθες το βράδυ, έπειτα από καταγγελία κατοίκων, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από τις σκηνές που έστησαν πρόσφυγες στην πλατεία, ισχυρή ομάδα αστυνομικών έδιωξε τον κόσμο από την πλατεία και οι άνθρωποι κοιμήθηκαν στους γύρω δρόμους.

Σε επικοινωνία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων με το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, υπήρξε η ενημέρωση ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να δεχθούν κόσμο. “Στείλαμε τελικά τρεις οικογένειες με μικρά παιδιά που δεν είχαν πού αλλού να πάνε και τους δέχτηκαν στον Ελαιώνα. Όμως οι θέσεις που αδειάζουν είναι πολύ λίγες για να δεχθούν τόσο κόσμο”, συμπληρώνει ο πρόεδρος του Φόρουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης