Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στα νοσοκομεία, καθώς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση άρχισε λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί. Έχοντας ξεκινήσει από τη λεωφ. Αλεξάνδρας, οι διαδηλωτές διέσχισαν την Ιπποκράτους και τη Σταδίου με τελικό προορισμό την Καραγιώργη Σερβίας και το Υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρχε η διακριτική παρουσία της αστυνομίας, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και οι απολυμένες καθαρίστριες, οι οποίες –ύστερα από τη σημερινή αναβολή– θα μάθουν τελικά στις 24 Φεβρουαρίου 2015 την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου στην αίτηση του ΥΠΟΙΚ για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που τις δικαίωσε. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της τελευταίας, οι καθαρίστριες πρέπει να επιστρέψουν πίσω στον χώρο εργασίας τους, καθώς η τοποθέτησή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και η μετέπειτα απόλυσή τους κρίθηκε παράνομη.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης