Η δικαστική απόφαση επί της… ταμπακιέρας δηλ. των χρημάτων που έχουν ήδη δεσμευτεί για σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power θα εκδοθεί τελικά στις 7 Μαρτίου.

Παρότι το δικαστήριο μετά την καταδίκη των 13 εκ των 19 κατηγορουμένων στην υπόθεση, είχε διακόψει για σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να ανακοινωθεί η απόφαση για τα ποσά που έχουν δεσμευτεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς υπήρξαν πολλά νομικά θέματα που συνδέονταν με τα δεσμευμένα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» που έχει να αντιμετωπίσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι σε ποιον φορέα θα αποδοθούν τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί, στο δημόσιο και τους δήμους ή στον ΛΑΓΗΕ ΑΔΜΗΕ.

Η υπεράσπιση του Αχ. Φλώρου που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ αλλά είναι ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό είπε ότι τα 83 από τα 103 εκατ. πρέπει να αποδοθούν άμεσα στο Δημόσιο και τους Δήμους, καθώς τα ποσά που τους οφείλονται (από το ΕΤΗΔΕ και δημοτικά τέλη,) είναι δημόσια έσοδα και συνεπώς ακατασχετα.

Οι συνήγοροι του ΛΑΓΗΕ υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από την απόδοση των χρημάτων κανένα από τα παθόντα νομικά πρόσωπα και συνεπώς πρέπει να δοθούν χρήματα αναλογικά και σε ΛΑΓΗΕ και σε ΑΔΜΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλλαν σειρά αιτημάτων για άρσεις δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι έχουν μπλοκάρει από τότε που ξεκίνησε η έρευνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης