H διαμάχη του Πάνου Καμμένου με την ιστοσελίδα Protagon για το άρθρο του Α. Πετρουλάκη προ διετίας με τον τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν» μεταφέρθηκε το πρωί στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, όπου συζητήθηκε η αγωγή που έχει καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για ηθική βλάβη στο πρόσωπό του.

Ο κ. Καμμένος στρέφεται με την αγωγή του και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, αλλά και σε βάρος του Ανδρέα Πετρουλάκη, ζητώντας ως αποζημίωση ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ωστόσο με την έναρξη της διαδικασίας μειώθηκε στα 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του υπουργού ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίμαχη ανάρτηση στην ιστοσελίδα το 2015, χαρακτηρίζοντας ψευδή όσα αναφέρονται για το πρόσωπο του κ. Καμμένου. Πρόκειται για «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές, είπε ο δημοσιογράφος.

Από τη μεριά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην υπουργός και καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών», τονίζοντας ότι «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα» και ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι υπουργός Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Στόχος του άρθρου, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης, ήταν «να καταδειχθεί το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», προσθέτοντας πως τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου. Ο γελοιογράφος είπε πως επρόκειτο για ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π. Καμμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικηγόρος του υπουργού Άμυνας Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών κα συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης», προσθέτοντας ότι «οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον υπουργό Άμυνας».

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του τους προσεχείς μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης