Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής τo Σάββατο 23 Απριλίου θα μεταβεί στο Μεσολόγγι προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της εξόδου της ηρωικής φρουράς του Μεσολογγίου.
 
Το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

9.30: Υποδοχή εκπροσώπων ξένων κρατών και εκπροσώπου της κυβέρνησης στην αίθουσα τελετών του Μουσείου Ιστορίας και τέχνης (πλατεία Μπότσαρη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

10.10: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους εκπροσώπους ξένων κρατών, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

10.30: Καταθέσεις στεφάνων από δημάρχους ιστορικών πόλεων, συλλόγους, φορείς και λοιπές οργανώσεις εκτός Μεσολογγίου στον τύμβο του Κήπου των Ηρώων.

11.00: Εκκίνηση 34ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Θυσίας Πατρών – Μεσολογγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

11.00: Μεταφορά της εικόνας εξόδου, του Ιερού Λαβάρου και του Τίμιου Σταυρού Αγιασμού του Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών, από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

11.40: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ, τιμώντας την 190η επέτειο του θανάτου του.

• Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον πρέσβη της Ελβετίας, τον εκπρόσωπο του Δήμου του Schoffisdorf, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

11.00: Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος, τιμώντας την 192η επέτειο του θανάτου του.

• Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

12.20: Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Επισκόπου Ρωγών, τιμώντας την 190η επέτειο του μαρτυρικού και ηρωικού θανάτου του.

• Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

19.30 Εκκίνηση πομπής από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.

• Δέηση και κατάθεση στεφάνων από την ελληνική κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων, την πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το Δικαστικό Σώμα, την Ακαδημία Αθηνών, την περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ανατολικής Μάνης ως τιμώμενος αδελφοποιημένος δήμος και τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

• Βράβευση νικητών του 70ου Δρόμου Θυσίας.

• Πανηγυρικός από τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Νικόλαο Καραπάνο.

• Αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

22.30: Δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μεσολογγίου από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

10.45: Άφιξη του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Επίσημη υποδοχή από τις τοπικές αρχές. Δοξολογία.

11.00: Μετάβαση στον χώρο παρελάσεως.

• Έναρξη Παρέλασης

13.00: Άφιξη στον Κήπο των Ηρώων.

• Τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς.

• Κατάθεση Στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Τύμβο των Ηρώων.

• Εκφώνηση Πανηγυρικού από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

• Μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι» με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

13.55: Μετάβαση στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

• Συνάντηση με τα παιδιά και ξενάγηση στα εργαστήριά τους.

14.00: Γεύμα παρατιθέμενο από τον δήμαρχο Μεσολογγίου προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου Της Δημοκρατίας και του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

15.10: Μετάβαση υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Ιστορικό Μουσείο – Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».

• Ξενάγηση στην έκθεση Γιάννη Ψυχοπαίδη «το ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ – Ο Μπάυρον και οι αγωνιστές του 21».

15.30: Αναχώρηση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης