Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να συζητήσουν με τους τοπικούς φορείς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο νησί λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Το πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές Καλλονής, Παράκοιλων, Άγρας και Μεσοτόπου και σύσκεψη με φορείς της Λέσβου στα γραφεία της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν παρεμβάσεις του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα στην κεντρική και τη δυτική Λέσβο από τις βροχοπτώσεις και είχαν ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Πάλλης επικοινώνησε με τον υπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα και τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Επίσης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ, προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες.

Σε επικοινωνία του με τον γ.γ. Υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδε ζήτησε τη στήριξη των υπηρεσιών του υπουργείου στις προσπάθειες που θα κάνει ο Δήμος Λέσβου για την αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ζητήθηκε η ενεργοποίηση της ΜΟΜΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ζημιές, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης