Πενθήμερη επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποιεί, από σήμερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, θα φτάσει στην πόλη των Σερρών στις 6 το απόγευμα, όπου και θα τον υποδεχθούν, ο ιερατικός κλήρος, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και ο λαός των Σερρών, στη κεντρική πλατεία της πόλης. Από κει θα μεταβεί στον μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου θα τελεστεί δοξολογία. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Επισκοπείο των Σερρών και θα έχει συναντήσεις με φορείς του νομού.

Αύριο το πρωί, θα εγκαινιάσει το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, και ακολούθως θα επισκεφθεί το Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο «Ψυχήν Άκος» και τον εκκλησιαστικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια θα μεταβεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, όπου θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σερρών Απόστολο, ενώ το πρωινό πρόγραμμα των επισκέψεων του θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών.

Το απόγευμα οι Σέρρες, θα υποδεχθούν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, ενώ θα ακολουθήσει Μέγας Πατριαρχικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Την Κυριακή το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα, θα τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην οποία θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ το απόγευμα, μετά την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα το πρωί, 20 Απριλίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το 1ο Γυμνάσιο Σερρών και το Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, ενώ θα εγκαινιάσει και το νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Σερρών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στην πόλη της Νιγρίτας του δήμου Βισαλτίας, όπου θα εγκαινιάσει και το ίδρυμα Φιλοξενίας ηλικιωμένων στο δημοτικό διαμέρισμα της Τερπνής του ίδιου δήμου.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί σε πολιτιστική εκδήλωση, που γίνεται προς τιμήν του, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Σερρών.
Την Τρίτη 21 Απριλίου, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα επισκεφθεί την Ιεραποστολική Αδελφότητα «Λυδία η Φιλιππησία» στην Ασπροβάλτα και από κει θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης