Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί δύο χρόνια διέφευγε συστηματικά των διωκτικών αρχών ο μεγαλο-φοροφυγάς Κυριάκος Αλεξιάδης, ο οποίος αν και ιδιοκτήτης δύο εταιρειών δεν είχε ποτέ καταβάλει έστω και ένα ευρώ Φ.Π.Α. στο ελληνικό Δημόσιο.

Εισαγωγέας κινητών τηλεφώνων από το Λουξεμβούργο και με διασυνδέσεις, ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας βρισκόταν στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας, η οποία προσπαθούσε εδώ και καιρό να τον «στριμώξει» και να αποδείξει κάποια από τις παρανομίες.

Τελικά το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και ο Κυριάκος Αλεξιάδης βρίσκεται ήδη στη φυλακή και καλείται να καταβάλει τα 32.877.742,86 ευρώ… που χρωστάει στο Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία από τις πλέον καραμπινάτες υποθέσεις φοροδιαφυγής που διαχειρίστηκε ποτέ η Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος. Αν και οι Αρχές κρατούσαν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του, η δημοσιογραφική έρευνα κατάφερε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ο εν λόγω επιχειρηματίας δραστηριοποιούνταν για αρκετό καιρό στο εξωτερικό, εισάγοντας συσκευές κινητών τηλεφώνων, τις οποίες «πλάσαρε» στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, «δραστηριοποιούνταν» και στην έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων (αποδείξεων) ενώ οι «επισκέψεις» του στην εφορία ήταν από σπάνιες έως μηδαμινές.

Παράνομος… κατ’ εξακολούθηση!

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μάλιστα, συγκαταλέγεται στη λίστα, μεταξύ των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου, που στην πλειονότητά τους παραμένουν άφαντοι με τα χρέη να συσσωρεύονται συνεχώς.

Η παραβατική δράση του μεγαλοεμπόρου, 39 ετών, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενου, τόσο στις αστυνομικές όσο και στις εισαγγελικές αρχές, ήταν γνωστή για τουλάχιστον δύο χρόνια αφού σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 3ου Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για «έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση και φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, με τη μορφή μη απόδοσης Φ.Π.Α.».

«Είμαι άνεργος»

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι όταν οι άνδρες της αστυνομίας προέβησαν στη σύλληψη του 39χρονου, εκείνος προσπάθησε να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», δηλώνοντας ότι είναι… άνεργος.

Τελικά η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κανονικά και προσήχθη στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου κρατείται μέχρι σήμερα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Χρωστούσε μόνο… 32 εκατομμύρια ευρώ!, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012, 14:35

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης