Σήμερα αναμένεται να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Νάξου ο πρώην ρασοφόρος Θεόκλητος Ρενέσης. Ο ίδιος έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για ασέλγεια εις βάρος ανήλικων αγοριών και σε ενός ενήλικου με νοητική υστέρηση.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται για όσα φέρεται να διέπραξε στο χωριό Κορωνίδα στην ορεινή Νάξο το διάστημα 2010-2011 που ήταν εκεί εφημέριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η δικογραφία, ούτε το κατηγορητήριο. Είναι βέβαιο πάντως, πως η δίκη θα προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται, ότι είχαν καταθέσει εις βάρος του πολλοί Κωμιακίτες, για την παράνομη, όπως υποστηρίζουν, μεταφορά στην Αθήνα μεγάλου αριθμού κειμηλίων της Θεοσκέπαστης (εικόνες, ένα ευαγγέλιο ασημοκαλυμμένο, καντήλια ασημένια κ.α.) για συντήρηση, όπως είχε ισχυρισθεί ο Ρενέσης.

Μάλιστα, οι κάτοικοι της Κωμιακής είχαν αμφισβητήσει έντονα τη γνησιότητα αυτών που στη συνέχεια επιστράφηκαν και είχαν ζητήσει να γίνει έλεγχος από αρχαιολόγο για να πιστοποιηθεί αν είναι τα γνήσια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το θόρυβο, τις καταγγελίες και τις αντιδράσεις των φορέων και του λαού της Κωμιακής για το θέμα, η Μητρόπολη Παροναξίας, δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια προκειμένου να εξεταστούν από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων όσα κειμήλια έφερε πίσω ο Ρενέσης και να πιστοποιηθεί αν αυτά είναι τα γνήσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης