Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας θα ξανασυναντηθούν τη Δευτέρα μετά από χρόνια, οχτώ πρώην μέλη της Διοίκησης της πρώην εταιρείας ΚΟΝΤΙ και 69 πρώην εργαζόμενοί της, κατηγορούμενοι για απάτη από κοινού τελεσθείσα και σε απόπειρα εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά στο επίδομα ανεργίας που είχαν λάβει το 2010 οι πρώην εργαζόμενοι μετά την απόλυσή τους από την εταιρεία, το οποίο ο ΟΑΕΔ ισχυρίζεται ότι δεν ήταν νόμιμο, καθώς αμφισβητεί την εγκυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων τους και ισχυρίζεται ότι αυτές αφορούσαν σε οικειοθελείς αποχωρήσεις. Για το θέμα είχε στείλει σχετικό έγγραφο και το ΕΚΒ στον ΟΑΕΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οχτώ μέλη της πρώην διοίκησης αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμού κακουργήματος, καθώς το ποσό της απάτης προσδιορίζεται στις 219.000 ευρώ, ενώ οι πρώην εργαζόμενοι για αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς τα ποσά που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν μη νόμιμα ως επίδομα ανεργίας ήταν ύψους έως 5.000-6.000 ευρώ.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους εργαζόμενους πάντως έχουν ήδη υποβάλει ενστάσεις και δικαιωθεί, ενώ άλλοι δεν είχαν λάβει καθόλου ταμείο ανεργίας. Όλοι οι εργαζόμενοι από τους κατηγορουμένους, που κατέθεσαν χαρτιά στον ΟΑΕΔ και με απόφαση της προϊστάμενης αρχής του έλαβαν ταμείο ανεργίας, υποστηρίζουν ότι κανένας από το σύνολο του προσωπικού δεν εντάχθηκε σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

taxydromos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης