Το οικοτροφείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, κύριος David D. Pearce.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με μεγάλη για τον σύλλογό μας χαρά, υποδεχθήκαμε στο Οικοτροφείο μας τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, αξιότιμο κύριο David D. Pearce. Η επίσκεψη έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου. Ο κύριος Pearce συνοδευόταν από την σύζυγό του, άμεσους συνεργάτες του στην Πρεσβεία, καθώς και μέλη των οικογενειών τους. Από την πλευρά του συλλόγου, τον υποδέχθηκε η πρόεδρος, κυρία Ελευθερία Ζερβάκη – Σμυρναίου, η αντιπρόεδρος κυρία Βασιλική Δήμα, μέλη του Δ.Σ. και γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Pearce περιηγήθηκε στους χώρους του Οικοτροφείου, γνωρίστηκε με τους ενοίκους και επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την λειτουργία του ιδρύματος, αλλά και για την θέση των ατόμων με αναπηρία στην σύγχρονη Ελλάδα. Στο πλαίσιο μάλιστα της δωρεάς της αμερικανικής πρεσβείας για κάλυψη μέρους των άμεσων αναγκών του Οικοτροφείου, ύψους 3 χιλιάδων δολαρίων, παρέδωσε στον διευθυντή, κύριο Κωνσταντίνο Δήμου, ξυριστικές μηχανές για τους άρρενες ενοίκους.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με προσφορά εθελοντικής εργασίας από τον ίδιο τον κύριο και την κυρία Pearce, οι οποίοι μαζί με το επιτελείο τους ανέλαβαν το βάψιμο μέρους των εξωτερικών χώρων του Οικοτροφείου.

Σε μια εποχή που ελέω της οικονομικής κρίσης, τα άτομα με αναπηρία και οι φορείς που τα υπερασπίζονται υφίστανται τις συνέπειες της, η σεμνότητα και η ανιδιοτέλεια της προσφοράς του πρώτου στην χώρα αμερικανού πολίτη, μας γεμίζει με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει.

Ο Σύλλογός μας είναι Ν.Π.Ι.Δ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Tο Οικοτροφείο, το οποίο είναι κλειστής περίθαλψης, Ασυλικού Τύπου, λειτουργεί χωρίς επιδότηση από το κράτος, με πόρους που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα νοσήλια των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία όμως δυστυχώς σήμερα περικόπτονται και δεν καταβάλλονται εγκαίρως, με εξαίρεση το ΙΚΑ που είναι συνεπέστατο. Χωρίς τις δωρεές των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας δεν θα υπήρχαμε.

Στο παρελθόν ο ελληνικός λαός έδωσε μαθήματα δημοκρατίας και πολιτισμού σε όλον τον κόσμο. Σήμερα, ο αμερικανικός λαός, μέσω του επίσημου, άξιου και ταπεινού, εκπροσώπου του στην Αθήνα, μας δίδαξε την ευαισθησία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και την δύναμη του εθελοντισμού και της συλλογικής προσπάθειας. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον κύριο και την κυρία Pearce και το σύνολο της αμερικάνικης αντιπροσωπείας, και ευχόμαστε το παράδειγμά του να βρει μιμητές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης