Η επονείδιστη, όπως τη χαρακτήριζαν στο παρελθόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, βρέθηκε το πρωί στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για να κριθεί η συνταγματικότητά της ή μη.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, πιθανότατα εντός του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η Siemens οποία έχει ασκήσει παρέμβαση στην υπόθεση ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, αίτημα όμως που απορρίφθηκε.

Ο εισηγητής της υπόθεσης κ. Κ. Κουσούλης αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς των δύο πλευρών (Δημοσίου και Σωματείο), στις θέσεις της Siemens, αλλά και στο ιστορικό της υπόθεσης.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και Έλληνες φορολογούμενοι υποστηρίζοντας ότι η «συμφωνία συμβιβασμού» είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, το Σωματείο υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι επίμαχη συμφωνία είναι αντίθετη στο Δημόσιο και εθνικό συμφέρον, καθώς από την παράνομη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα (μίζες, κ.λπ.) προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των 2 δις ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνεται η αποθετική ζημία και η ηθική βλάβη.της συμφωνίας συμβιβασμού» που ολοκληρώθηκε το 2012 μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemens (και των θυγατρικών εταιρειών της).Βλ. και αρχείο του 2015.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης