Στο πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

Μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας σε βάρος της, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου παρέπεμψε την κα. Τσατάνη στο Πειθαρχικό που θα αποφανθεί εάν διεπράχθησαν από την εισαγγελική λειτουργό τα δύο παραπτώματα που της καταλογίζονται από το πόρισμα που συνέταξε η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ασπασία Καρέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα. Τσατάνη η οποία έχει καταγγείλει με αναφορά της παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, απειλείται πλέον με απλή επίπληξη έως και παύση 3 μηνών από τα καθήκοντά της, εφόσον συνταχθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο με το πόρισμα της Καρέλου.

Η πειθαρχική αγωγή σε βάρος της κας. Τσατάνη ασκήθηκε πάντως μία ημέρα πριν καταθέσει η εισαγγελική λειτουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή όπου διενεργείται έρευνα μετά τις καταγγελίες της κατά του κ. Παπαγγελόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν μετά τη διάταξη της εισαγγελέως Εφετών με την οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση Βγενόπουλου την οποία είχε χειριστεί. Μετά την αρχειοθέτηση, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως με αφορμή τις ενστάσεις που προέβαλλαν οι κυπριακές αρχές για τους χειρισμούς της στην εν λόγω υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα διενεργήθηκε αρχικά από την ίδια την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, προκαλώντας αντιδράσεις από την ελεγχόμενη εισαγγελέα η οποία προχώρησε σε αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της. Η έρευνα τελικά ανατέθηκε – και ολοκληρώθηκε -από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλου η οποία και συνέταξε πόρισμα παραπομπής της εισαγγελέως Τσατάνη στο Πειθαρχικό, πόρισμα που επικυρώθηκε και από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Με βάση το περιεχόμενο του πορίσματος, η κ. Θάνου άσκησε πειθαρχική αγωγή σε βάρος της κ.Τσατάνη για δύο παραπτώματα, κρίνοντας ότι η «συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητα της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μαρτυρικές καταθέσεις και το υλικό της πειθαρχικής έρευνας η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέληξαν στην άποψη ότι:

-Aφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ η τελευταία είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.
-Aρχειοθέτησε την υπόθεση μαζί με το σκέλος που αφορούσε στη δωροδοκία Κύπριου στελέχους, παρότι η εισαγγελέας φέρεται να είχε συμφωνήσει, σε συνάντηση με Κυπρίους συναδέλφους της, ότι θα ανέμενε πριν από οποιαδήποτε ενέργεια της το σχετικό πόρισμα των κυπριακών Αρχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης