Στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, καθαρό προβάδισμα πέτυχε ο Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το Δημήτρη Αναστασόπουλος για την προεδρία του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

Ο μεγάλος κριτής πάντως της εκλογής του νέου προέδρου του ΔΣΑ αναμένεται να είναι η αποχή η οποία για άλλη μία φορά, ήταν ιδιαίτερα υψηλή, στον πρώτο γύρο, δείχνοντας πως οι δικηγόροι μάλλον δεν πείστηκαν από τα «οράματα» και τις εξαγγελίες των συνολικά 12 υποψηφίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος πάντως στις προτιμήσεις των συναδέλφων ήρθε Δημ. Βερβεσός ο οποίος αν και κατεβαίνει ως υποψήφιος για τέταρτη φορά, οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν από την αρχή της εκλογικής «κούρσας» ως φαβορί. Μένει να κριθεί πάντως αν από το άνοιγμα της κάλπης την ερχόμενη Δευτέρα, μετά το δεύτερο γύρο, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, καταφέρει να φτάσει με επιτυχία στην …. πηγή, πίνοντας και το νερό της εκλογικής νίκης.

Οι δυο «μονομάχοι» κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους, σε φανερή απόσταση τους συνυποψηφίους τους και μόνο η αποχή που έφτασε λίγο κάτω από το 50% φάνηκε ότι ήταν ο πραγματικός τους αντίπαλος..

Ο Δημήτρης Βερβεσός, νυν σύμβουλος του ΔΣΑ , προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και φέρεται να στηρίζεται από τον σημερινό πρόεδρο Βασίλη Αλεξανδρή ο οποίος δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα. Ο αντίπαλος του Δημήτρης Αναστασόπουλος φαίνεται να έχει κομματική προέλευση από τη Νέα Δημοκρατία με ισχυρό «εφόδιο» το νομικό ιστότοπο eThemis που θεωρείται δημιούργημά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με καταμετρημένο το 91% των ψηφισάντων ο Δημήτρης Βερβεσός κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 25,81% ενώ ο Δημ. Αποστολόπουλος το 17.44%

Στη Θεσσαλονίκη, σκληρή «μάχη» θα δώσουν ο Χρήστος Ράπτης με τον Ευστάθιο Κουτσοχήνα οι οποίοι θα διεκδικήσουν την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αρχαιρεσιών. Ο πρώτος – επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία» – συγκέντρωσε ποσοστό 17,40% (606 ψήφους), ενώ ο δεύτερος – επικεφαλής του συνδυασμού «Η δικηγορία ΜΠΡΟΣΤΑ» – έλαβε ποσοστό 17,14% (597 ψήφους). Συνολικά ψήφισαν 3.649 δικηγόροι επί συνόλου 5.820 εγγεγραμμένων μελών.

Στην Πάτρα θα αναμετρηθούν ο Αθανάσιος Ζούπας με ποσοστό το 45,94% και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος με ποσοστό 42.49%.

Στον Πειραιά ο νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Σταματόγιαννης με ποσοστό 31,94% θα βρεθεί απέναντι στον Ηλία Κλάππα ο οποίος συγκέντρωσε 28.07%

Από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης