Στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές, έχει ξεκινήσει η δημιουργία δομής φιλοξενίας για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως.

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι οι εργασίες για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως προχωράνε και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ειδικότερα ότι στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές, έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία προσωρινής δομής φιλοξενίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται κλιμάκια των υπουργείων Εσωτερικών (Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη), Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και των εταιρειών ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ.

Υπολογίζεται ότι έως τα τέλη της εβδομάδας ο προσφυγικός πληθυσμός από το Πεδίο του Άρεως θα έχει μεταφερθεί στη νέα προσωρινή δομή υποδοχής, όπου θα υπάρχει και συνδρομή φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ανέφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Δείτε ακόμη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης