Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου το Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat), το οποίο ξεκίνησε από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας (1 Σεπτεμβρίου 2018).

Θα είναι ο πρώτος σταθμός του Πλοίου στη Μεσόγειο, με δεύτερο την Κέρκυρα (1 Οκτωβρίου 2018).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παγκόσμιο ταξίδι είναι αφιερωμένο στους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και ειδικότερα στη σωτηρία των θαλασσών από τη ρύπανση, μείζον πρόβλημα και της Μεσογείου.

Στον χώρο διεθνών αφίξεων του ΟΛΠ (Πύλη 11), θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 εκδήλωση υποδοχής των ταξιδιωτών της ειρήνης, μεταξύ των οποίων και επιζήσαντες των ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Την εκδήλωση οργανώνει το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ0 καθώς κι άλλες φιλειρηνικές οργανώσεις. Έχουν προσκληθεί όλοι οι δήμαρχοι της περιοχής Πειραιά, η Περιφέρεια Αττικής και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Κέρκυρας από τον τοπικό δήμο τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, στις 10.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επόμενα χρόνια το Πλοίο της Ειρήνης μετεξελίσσεται σε Ecoship, δηλαδή σε πράσινο πλοίο, Πλοίο Ειρήνης και Οικολογίας, το οποίο θα κινείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν θα ρυπαίνει και ταυτόχρονα θα αποτελεί ένα πλωτό μέσο παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Το σχετικό project έχει ήδη υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ και το κατάλληλο πλοίο θα ναυπηγηθεί μέχρι το 2021, με πρόσκληση και σε Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν στο φιλόδοξο αυτό σχέδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης