Τον Βόλο θα επισκεφθεί ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, για να παραστεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για μία ιστορική επίσκεψη 94 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης, την αποχώρηση των Ελλήνων από την ιωνική γη και τη χηρεία της μητρόπολης Σμύρνης έπειτα από τον τραγικό θάνατο-δολοφονία του τελευταίου επισκόπου Σμύρνης μητροπολίτη Χρυσοστόμου, το 1922, από τους Τούρκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μητροπολίτης Σμύρνης θα βρίσκεται στον Βόλο από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία των τοπικών Συλλόγων «Εγγλεζονήσι», «Ίωνες» και «Μνήμες προσφύγων».

Ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, ο οποίος κατάγεται από τα Άνω Λεχώνια, θα παραστεί στις πανηγυρικές ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, κατόπιν πρόσκλησης της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στις 4 Δεκεμβρίου θα παραστεί στη θεία λειτουργία που θα τελεστεί στην Ανάληψη και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει Μέγας Εσπερινός στην Ευαγγελίστρια, που είναι και ο μεγαλύτερος ναός του Βόλου και θα συγχοροστατήσουν οι μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού και Σμύρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής ιερέας του ναού Ευαγγελίστριας, Κωνσταντίνος Αυγέρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλους η επίσκεψη του Μητροπολίτη Σμύρνης, η πρώτη που πραγματοποιείται μετά το 1922 στη Νέα Ιωνία και στον Βόλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης