Μακραίνει ο τραγικός κατάλογος των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική και εξαφάνισε από τον χάρτη ολόκληρο οικισμό.
Την τελευταία της πνοή άφησε στις δύο τα ξημερώματα μία γυναίκα 42 ετών που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την πυρκαγιά στο ΜάτιΤην τελευταία της πνοή άφησε στις δύο τα ξημερώματα μία γυναίκα 42 ετών που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την πυρκαγιά στο Μάτι.
Πρόκειται για το 88ο θύμα της τραγωδίας.
Χθες, είχε γνωστοποιηθεί ότι η ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών έχει ολοκληρωθεί και αφορούσε 86 σορούς.
Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, άφησε την τελευταία του πνοή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 87.
Η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών θα συνεχιστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας.
Σε νοσοκομεία 46 ενήλικες – 9 στη ΜΕΘ – Εκτός κινδύνου δύο παιδιά
Στο μεταξύ, άλλοι εννέα εγκαυματίες νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής. Συνολικά 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ δύο παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα στο Αγία Σοφία. Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο.
269 αυτοψίες κτηρίων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στις πυρόπληκτες περιοχές
Συνεχίστηκαν χθες, για τέταρτη ημέρα, οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 3.505, εκ των οποίων οι 269 διενεργήθηκαν χθες, οι 747 προχθές Πέμπτη, οι 1.740 την Τετάρτη και οι υπόλοιπες 749 την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα 3.505 κτίρια που ελέγχθησαν, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα».


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης