Της Άντζελας Πεϊτση

Σε νέο κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, καλούν τους εργαζόμενους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προεδρεία των συνδικαλιστών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καλούν σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, νέους και νέες να δώσουν «δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση τις 10:30 το πρωί στις 3/12/2015». Ως σημείο συνάντησης των απεργιακών κινητοποιήσεων, δόθηκε το ΕΚΘ.

Σε σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών φορέων, τονίζεται μεταξύ άλλων: «Να μπει τέλος στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που συνεχίζεται με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Έρχεται νέα φοροεπιδρομή, δραματικές περικοπές, ισοπέδωση του ασφαλιστικού και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Ταυτόχρονα, η ΕΔΟΘ, ζητάει όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και κυρίως όχι σε οριζόντιο κόψιμο αυτών. Σε διευκρινίσεις που έδωσαν μέλη του προεδρείου της ΕΔΟΘ, επισημαίνεται πως «είμασταν πολύ ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των συναδέλφων στην προηγούμενη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση του Νοεμβρίου. Γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα και καταλαβαίνουμε, πως ακόμα κι ένα μεροκάματο να λείψει πλέον από τον οικογενειακό μηνιαίο προγραμματισμό είναι μεγάλο πρόβλημα. Όμως μόνον με μαζική συμμετοχή και ενδυνάμωση της φωνής μας, μπορούμε να πετύχουμε κάποιο αποτέλεσμα».

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης μετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, εφοριακοί, δημοτικοί υπάλληλοι, νοσοκομεία, τελωνειακοί υπάλληλοι, υπάλληλοι υπουργείων και πυροσβέστες, από το κομμάτι του στενού δημοσίου τομέα. Από τον ιδιωτικό τομέα μετέχουν, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΝΑΤ κ.λ.π.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, να διευκρινιστεί πως το ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιήσει δική του ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ως σημείο συνάντησης δόθηκε το Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30 το πρωί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης