Σαρωτική είναι η επέμβαση της Δικαιοσύνης, η οποία αργά το απόγευμα της Τρίτη προέβη σε κατάσχεση του πλήρους φακέλου του Αριστείδη Φλώρου, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση προς πάσα κατεύθυνση. 

Ποινικές ευθύνες αναζητά η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία ανοίγει πλέον την έρευνα και σε άλλα πρόσωπα, σε διάφορες θέσεις, ξετυλίγοντας το κουβάρι της …αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου που τον έβγαλε από τη φυλακές έστω και για περίπου 10 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος που είχε στήσει «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας σε κρατούμενους εξετάζει σοβαρά η κ. κ. Τουλουπάκη η οποία φαίνεται αποφασισμένη να ακολουθήσει τα ίχνη των γνωματεύσεων, ζητώντας έγγραφα από νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και αυτό των φυλακών Κορυδαλλού. Και αυτό γιατί η υπόθεση του Αρ. Φλώρου, πιθανολογείται ότι αποτελεί μόνο την «κορυφή του παγόβουνου».

Η εισαγγελική έρευνα στρέφεται τώρα στους πιθανούς συνεργούς του γιατρού του Ευαγγελισμού ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στην πλαστή ιατρική γνωμάτευση που πιστοποιούσε το «ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο» στον Αριστείδη Φλώρο «χαρίζοντάς» του το πολυπόθητο για αυτόν ποσοστό αναπηρίας που θα του εξασφάλιζε, αθροιζόμενο, το 70%, για την αποφυλάκισή του με όρους.

 Ο γιατρός ο οποίος έδινε εξηγήσεις επί περίπου 2,5 ώρες στην κ. Τουλουπάκη, ομολόγησε ότι πράγματι πλαστογράφησε την ιατρική βεβαίωση του Αριστείδη Φλώρου, αρνούμενος όμως ότι δωροδοκήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμφανιζόμενος αυτοβούλως στην εισαγγελική λειτουργό ο γιατρός θέλησε να αναλάβει εν μέρει την ευθύνη, παραδεχόμενος την πλαστογραφία και επιφυλασσόμενος να παραδώσει και άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Για το λόγο αυτό, αστυνομικοί με πολιτικά… προθυμοποιήθηκαν, φεύγοντας από το εισαγγελικό γραφείο να τον συνοδεύσουν , με το αυτοκίνητο της Ασφάλειας, στο σπίτι του, για κατ’ οίκον έρευνα. Από εκεί, κατέσχεσαν έγγραφα που συνδέονται με την υπόθεση προκειμένου να μελετηθούν και να συνεκτιμηθούν από την εισαγγελέα.

Ελένη Τουλουπάκη Η εξέταση του γιατρού, με την ιδιότητα του υπόπτου ακολούθησε την κατάθεση του διευθυντή της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Σπύρου Ζακυνθινού, ο οποίος προσκόμισε δυο ακόμα « περίεργες» γνωματεύσεις του Α. Φλώρου αλλά και βίντεο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρειες η μεταγωγή και η εξέταση του κρατούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «ύποπτος» γιατρός αναμένεται να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσουν και άλλοι γιατροί οι οποίοι γνωρίζουν ή ενεπλάκησαν στις επίμαχες γνωματεύσεις.

Στο εισαγγελικό γραφείο βρίσκονται ήδη κρίσιμα για την πορεία της έρευνας έγγραφα από τον Ευαγγελισμό , μαζί με τον πλήρη ιατρικό φάκελο του Αρ. Φλώρου. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς ζήτησε από την πρώτη στιγμή έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία που εξέδωσαν τις γνωματεύσεις, την πρωτοβάθμια επιτροπή ΚΕΠΑ, αλλά και από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και άλλα πρόσωπα, ανάμεσά τους και οι δικηγόροι που υπέβαλαν το αίτημα αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, η έρευνα εκτιμάται ότι θα βάλει στο «κάδρο» και άλλες περιπτώσεις κρατουμένων οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με πιστοποιητικά αναπηρίας άνω του 67%

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης