Να υπάρξει «στροφή» στη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζητεί η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο.

«Ο δρόμος που ακολουθήθηκε δεν πηγαίνει πιο μακριά. Έχουμε ανάγκη από μια καμπή» δήλωσε η Σίντλο, επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Πολωνίας, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Bild», εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος που συνιστά η προσφυγική ροή έχει «υποτιμηθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέρα με τη μέρα ακούμε να μιλούν για πράξεις βίας στις οποίες εμπλέκονται μετανάστες» τόνισε η πρωθυπουργός Σίντλο, αναφέροντας «τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι» και τις «σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία».

Ερωτηθείσα αν η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ στο θέμα αυτό τής προκαλεί ανησυχία, η Σίντλο απάντησε: «Πρέπει να το παραδεχτούμε, έγιναν λάθη».

«Η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εκτός ελέγχου, σήμερα χρειαζόμαστε νέες λύσεις» επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Σίντλο δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει τους πρόσφυγες, αλλά εκτός των συνόρων της Ε.Ε., ενώ η προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση είχε δεχτεί να φιλοξενήσει στην Πολωνία σχεδόν 7.000 πρόσφυγες, στο πλαίσιο ενός συστήματος κατανομής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης