Δύο συγκεντρώσεις, με αφορμή τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού, πραγματοποιήθηκαν στο Κερατσίνι. Στη λεωφόρο Σχιστού, στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη, η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ) πραγματοποίησε αντιφασιστική συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία προς το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΡΦΑ ανέφερε ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» και προσθέτει ότι «Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν σε ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό Κερατσινίου κατά του στρατοπέδου μεταναστών».

Σημειώνεται ότι στις 12.30 η επιτροπή που υπέγραφε ως «κάτοικοι Α’ και Β’ Πειραιά» είχε προγραμματίσει ανάλογη συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών. «Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς παράνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάτοικο της περιοχής μας να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη επιτροπή.

Στην συγκέντρωση αυτή απηύθυνε ομιλία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν λίγα λεπτά πριν από τις 14.00.

Διαβάστε επίσης:

Δύο συγκεντρώσεις για το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης