Δημοσκόπηση της GPO αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα στην χώρα: τη φοροδιαφυγή.

Η δημοσκόπηση της GPO έγινε για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επίκεντρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τη φοροδιαφυγή και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 95,7% των πολιτών θεωρεί πολύ σοβαρό το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, ενώ συγχρόνως το 53%, πιστεύει ότι οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Επιπλέον, ένα 75,5% αμφιβάλλει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, το 80,9% έχει αρνητική γνώμη για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ το 86,5% πιστεύει πως η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα οι πολίτες κατονομάζουν το ασταθές φορολογικό σύστημα (σε ποσοστό 49,4%), τη γραφειοκρατία (48,2%), τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών (20,6%), και τη φοροδιαφυγή (20,2%).

Οι πολίτες, συγκεκριμένα, θεωρούν μεγαλύτερους φοροφυγάδες τα ιατρεία (σε ποσοστό 88,6%), τους τεχνίτες (85,4%), τα δικηγορικά γραφεία και τα συμβολαιογραφεία (75,2%), τα εστιατόρια και τις ταβέρνες (57,9%), και τα βενζινάδικα (44,1%).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης