Αυτοψία στα έργα οδοποιίας του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξή τους, καθώς η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής Νήσων.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης μετέβη αρχικά στον δρόμο Δρυόπης-Επιδαύρου και εν συνεχεία στις δημοτικές οδούς όπως αυτή του Κέντρου Υγείας Γαλατά, όπου εκτελούνται έργα βελτίωσης χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, για το συγκεκριμένο έργο (Δρυόπης-Γαλατά), το οποίο «καρκινοβατεί» για πολλούς μήνες (απένταξη, επανένταξη, απαλλοτριώσεις) ταλαιπωρώντας κατοίκους και επισκέπτες, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει «θετική εξέλιξη ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες».

Ο κ. Χατζηπέρος επανέλαβε στους παριστάμενους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και της εργολήπτριας εταιρείας, τη στόχευση της Περιφέρειας σε έργα ουσίας που «βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής και της τουριστικής ανάπτυξης». Πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται και το νέο συμπληρωματικό έργο βελτίωσης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου του δήμου που εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.495.000 ευρώ, θα καταστήσει ασφαλέστερο και λειτουργικότερο το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου του χερσαίου δήμου της Π.Ε. Νήσων Αττικής που διαθέτει δύσκολο ανάγλυφο και θα το αναβαθμίσει ως προς την επισκεψιμότητα, καθώς διαθέτει πλούσιο ιστορικό, γεωλογικό και ορυκτό ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης