Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 12:00, για την προβολή του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας», στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2016».

Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες, με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών, προκειμένου να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρειά τους, και σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται η εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας εκτίθενται ευρήματα, από τους προϊστορικούς μέχρι και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους, από την Τεγεάτιδα.

Στον επισκέπτη παρουσιάζονται η προϊστορική κατοίκηση στον χώρο της μετέπειτα Τεγέας, η πορεία προς τη συγκρότηση της πόλης, με επίκεντρο τα ιερά της και ιδιαίτερα το Ιερό της Αλέας Αθηνάς, καθώς και η εξέλιξή της μέχρι και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Πρόκειται για ένα διαδραστικό υπερσύγχρονο μουσείο, που έχει συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 για τον εξοπλισμό του, και τον περασμένο μήνα έλαβε ευρωπαϊκή διάκριση, καθώς βραβεύτηκε με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα από την κριτική επιτροπή του European Museum Forum.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης