Άνθρωποι των γραμμάτων, του πολιτικού και του δημοσιογραφικού κόσμου συνέρρευσαν στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου στη 1.00 το μεσημέρι τελέστηκε η κηδεία του επί χρόνια διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ Φυντανίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος κόσμου, άνθρωποι των γραμμάτων, του πολιτικού και του δημοσιογραφικού κόσμου συνέρρευσαν στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου από τη 1.00 το μεσημέρι τελείται η κηδεία του επί χρόνια διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ ΦυντανίδηΣτο Α’ Νεκροταφείο μετέβησαν μεταξύ άλλων οι Κώστας Λαλιώτης, Πάνος Καμμένος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Άντζελα Γκερέκου, Κίμων Κουλούρης, Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών το βράδυ των Χριστουγέννων, έπειτα από καρδιακή προσβολή.

Είχε εισαχθεί προ ημερών στην Ευρωκλινική Αθηνών και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μεγάλης διάρκειας, ανέκαμψε, ωστόσο προχθές το βράδυ παρουσίασε επιπλοκή και υπέστη έμφραγμα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά και στάθηκαν συνοδοιπόροι του στη γιγάντωση της ιστορικής εφημερίδας.

Kώστας Λαλιώτης - Πάνος Καμμένος

Πάνος Καμμένος

Νίκος Σηφουνάκης - Γιάννος Παπαντωνίου

Μιχάλης Σάλλας - Ντόρα Μπακογιάννη - Όλγα Τρέμη

Ο Σ. Φυντανίδης στην τελευταία του κατοικία

Γ. Καρατζαφέρης - Φ. Ραγκούσης

Ευθυμίου - Καψής

Άννα Νταλάρα

Άντζελα Γκερέκου

Απόστολος Κακλαμάνης

Δημήτρης Τσαγκάρης - Βασίλης Καπερνάρος - Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα

Πλήθος κόσμου στο Α' Νεκροταφείο

Mίμης Ανδρουλάκης

Μητρόπουλος - Μητσικώστας

Θεοδωράκης-Παχατουρίδης

Στεφάνι απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Στεφάνι από τη Μαριάννα Λάτση

Ο «εφημεριδάνθρωπος»

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα «Έθνος» ως συντάκτης, την περίοδο 1957-1968.

Κατά την περίοδο της χούντας, από το 1968 μέχρι το 1974, εργάστηκε στην «Απογευματινή», αρχικά ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης.

Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Ακρόπολη» και από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007 διευθυντής της απογευματινής «Ελευθεροτυπίας».

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει, με αφορμή την ανάληψη της διεύθυνσης της εφημερίδας «6 ημέρες», ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε δηλώσει: «Με μεγάλη μου χαρά επανήλθα στις εφημερίδες. Εγώ είμαι “εφημεριδάνθρωπος”. Το καταπληκτικό ξέρεις ποιο είναι; Ξεκίνησα την καριέρα μου από το “Έθνος”, νεαρός, ήταν Τρίτη και 13 Νοεμβρίου. Τώρα ξαναξεκινάω Σάββατο και 13. Για αυτό δεν ήμουν ποτέ προληπτικός».

Τα τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας «6 ημέρες» και το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του καναλιού «Ε». Ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Στον Σεραφείμ Φυντανίδη…

Έφυγε ο σερ της δημοσιογραφίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης