Νεκρός ανασύρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τη θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου, ένας 77χρονος Ιταλός τουρίστας ενώ λίγο αργότερα γλίτωσε από βέβαιο πνιγμό κι ένας ακόμη αλλοδαπός . Ο άτυχος άνδρας, αψήφησε την απαγορευτική κόκκινη σημαία που είχε αναρτηθεί λόγω του έντονου κυματισμού και των δυνατών ανέμων και βούτηξε στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τον πρόδωσε η καρδιά του και άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κολυμπούσε.

Όταν ανασύρθηκε από το ναυαγοσώστη της παραλίας είχε ήδη εκπνεύσει. Οι προσπάθειες επαναφοράς του αποδείχτηκαν μάταιες και στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, τυχερός στάθηκε 66χρονος Άγγλος που κολυμπούσε επίσης στην θάλασσα του Καλαμακίου. Ο ηλικιωμένος άρχισε να παρασύρεται από την ορμή των κυμάτων γύρω στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι, όταν έγινε αντιληπτός από το ναυαγοσώστη. Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, αλλά επανήλθε χάρη στις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που είχαν ήδη σπεύσει στην ακτή.

28 νεκροί

Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί νεκροί από τις θάλασσες της Κρήτης 28 συνάνθρωποι μας. Τα 10 περιστατικά έχουν καταγραφεί στο Ηράκλειο, 7 στο Λασίθι, 7 στα Χανιά και 4 στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι περισσότεροι θάνατοι δεν οφείλονται σε πνιγμό αλλά σε παθολογικά αίτια , τα θύματα είναι άνω των 60 ετών ενώ τα πιο πολλά συμβάντα καταγράφονται μετά τη λήξη της βάρδιας των ναυαγοσωστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το 2017 πνίγηκαν στις θάλασσες της Κρήτης 49 άτομα.
Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης