Προθεσμία δύο εβδομάδων έχει η διοίκηση του Ευαγγελισμού και της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ολοκληρώσουν την ΕΔΕ και τις πειθαρχικές διαδικασίες, για την πολύκροτη υπόθεση χρηματισμού του διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ευαγγελισμού. Η υπόθεση έχει λάβει, όπως ήταν επόμενο, μεγάλες διαστάσεις, μετά τον θάνατο του 60χρονου ασθενούς, που υποβλήθηκε με καθυστέρηση σε επέμβαση από άλλο καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, ο διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής παρέδωσε έγγραφη απολογία στη διοίκηση του Ευαγγελισμού. Το ΔΣ του νοσκομείου συνεδρίασε την Τρίτη για να εξετάσει τις κατηγορίες.Ο γιατρός αρνείται όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, για τις οποίες υπάρχει ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι δήλωσε στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καρδιοχειρουργός επιρρίπτει εμμέσως ευθύνες στους συγγενείς του ασθενούς, λέγοντας ότι η αδελφή του 67χρονου άφησε πάνω στο γραφείο του ένα πακέτο με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και έφυγε.

Σε κάθε περίπτωση μάλιστα τονίζει ότι η αδελφή του 67χρονου επισκεφθηκε με δική της πρωτοβουλία το γραφείο του, αφού το είχε ζητήσει από τον αδελφό της, συνοδευόμενη από μία ακόμη γυναίκα που συστήθηκε ως συγγενής επίσης.

Ο ίδιος, αναφέρει το υπόμνημα, ότι τα πήρε από το γραφείο του για να μην είναι σε κοινή θέα και τα έβαλε στη τσέπη, με σκοπό να της τα επιστρέψει. Δεν πρόλαβε όμως γιατί τον πρόλαβε η Αστυνομία, που τα εντόπισε στην τσέπη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως, μάλιστα, υποστηρίζει, αν ήθελε να πάρει χρήματα θα επιδίωκε να μην υπάρχουν μάρτυρες στη συναλλαγή.

Σχετικά με την καθυστέρηση της επέμβασης, ο καρδιοχειρουργός σημειώνει ότι δεν ήταν εσκεμμένη, αλλά υπήρχε προγραμματισμός, κάτι το οποίο εξήγησε στην αδελφή του ασθενούς, επισημαίνοντάς της, μάλιστα, τις πιθανότητες αποτυχίας, σε περίπτωση που πραγματοποιούνταν νωρίτερα. Μάλιστα, λέει, είχε υποσχεθεί στον ασθενή ότι θα ήταν ο πρώτος που θα έμπαινε στο χειρουργείο την επόμενη Δευτέρα.

Η πλευρά των συγγενών του 67χρονου

Πάντως, οι συγγενείς του 67χρονου άνδρα θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ προτίθενται να καταθέσουν αγωγή εναντίον του, μόλις ο ανακριτής λάβει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου του καρδιοπαθούς.

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι, αν δεν είχαν μεσολαβησει 18 μέρες διαπραγματεύσεων για το φακελάκι, τότε ο ανθρωπός τους θα είχε χειρουργηθεί νωρίτερα και σήμερα πολύ πιθανόν να ζούσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης