Δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε διαδικαστικά θέματα τα μέλη των παρατάξεων, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα συμφωνεί στην πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των εξετάσεων με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανομένων.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που πρόσκεινται στη ΝΔ πρότειναν να ληφθεί η απόφαση με κάλπη και να ψηφίσουν οι καθηγητές, κάτι που προκάλεσε τη διαφωνία των συνδικαλιστών της παράταξης των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων, η πλειονότητα των οποίων πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι καθηγητές αυτοί υποστήριξαν – μεταξύ άλλων – ότι δεν μπορεί η κάλπη να υποκαταστήσει τη γενική συνέλευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις – και συγκεκριμένα στις 14 και 15 Μαΐου – και αμέσως μετά γενική συνέλευση, για να καθορισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων. Έπειτα από συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από επτά ώρες, η συζήτηση διεκόπη λίγο μετά τις 19.00 για τη Μ. Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος δήλωσε – μεταξύ άλλων – στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη διακοπή της συνεδρίασης ότι οι διαφωνίες ήταν σε επί μέρους θέματα. Στα κύρια ζητήματα, στα οποία αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί, περιλαμβάνονται η αύξηση του ωραρίου από την ερχόμενη σχολική χρονιά που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, η πρόθεση για απολύσεις αναπληρωτών και για κλείσιμο σχολείων, αξιολόγηση, απολύσεις, κ.λπ..

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης