Ύστερα από χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, υπογράφηκε την Τρίτη, μεταξύ του δήμου Καντάνου-Σελίνου, του νομού Χανίων και του ΥΠΕΝ, προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση και την ανάδειξη ενός μοναδικού χώρου φυσικής ομορφιάς και αναψυχής, το Φαράγγι Αγίας Ειρήνης, που αποτελεί τμήμα της περιοχής Natura 2000. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, με τα έργα που προγραμματίζονται, το Φαράγγι αποκτά μια νέα πνοή, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την πολύπλευρη αξιοποίηση του, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και περιηγητές. Ταυτόχρονα στόχος είναι να αναδειχθεί σε παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής.

Σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΝ, κύριο ρόλο στην κατεύθυνση αυτή έχει η τοπική κοινωνία και ο δήμος Καντάνου-Σελίνου, καθώς, οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Αντώνη Περράκη είναι συνεχείς και συντονισμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η μελέτη και η εκτέλεση έργων προστασίας και ελέγχου σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις στο Φαράγγι, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Ειδικότερα, ανάμεσα στις ήπιες παρεμβάσεις που προβλέπονται είναι η δημιουργία χώρων αναψυχής και διαδρομών, η σήμανση της περιοχής, η ενίσχυση της βλάστησης, κλπ. Ενδεικτικά, θα καθαρισθούν μονοπάτια στο Φαράγγι, θα τοποθετηθούν φωλιές πυρόσβεσης, καθώς και κουτιά πρώτων βοηθειών, θα αναβαθμισθεί το δίκτυο ύδρευσης και θα τοποθετηθούν ενημερωτικοί πίνακες φυσικού και ιστορικού περιεχομένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης