Τον Απρίλιο του 2016 και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η πολιτική βούληση πρόκειται να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει ο τομέας παραγωγής των δημοσίων έργων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4281/14, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το στέλεχος του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνης Λιανός, στο περιθώριο εκπαιδευτικής ημερίδας την Παρασκευή.

Όπως υπογράμμισε στη διάρκεια της ημερίδας, «αναλύουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή δημοσίων έργων, αλλά και τις ηλεκτρονικές διαδικασίες, του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), (http: //ebs.eprocurement.gov.gr)».
«Η δημόσια διοίκηση θα εκσυγχρονιστεί και θα μεταρρυθμιστεί ώστε να πάμε σε δημόσιες συμβάσεις που θα είναι πλέον διαφανείς, με ταχύρυθμες διαδικασίες που στη συνέχεια θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι «είμαστε πανέτοιμοι από πλευράς προσωπικού, προετοιμασίας, τεχνικό και θεσμικό πλαίσιο, και το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση για την άρση της αναστολής του προαναφερόμενου νόμου, που βρίσκεται στον “πάγο” λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα».

Όπως σημείωσε, εκπαιδεύονται ήδη οι αρμόδιοι υπάλληλοι, τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι το νέο πλαίσιο είναι «ξεκάθαρο, λειτουργικό και διαφανές, θα μπορεί ο καθένας να συμμετέχει και να διεκδικεί και από την άλλη πλευρά το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει αυτό που τον συμφέρει καλύτερα».

Την επιμορφωτική ημερίδα διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Υψηλόβαθμα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής πρόκειται να ενημερώσουν για τις πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αιρετούς και υπαλλήλους των ΟΤΑ, καθώς και στελέχη Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, νοσοκομείων, πανεπιστημίων και φορέων του Δημοσίου που εντάσσονται διοικητικά στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης