Γνωστοί στις διωκτικές αρχές είναι οι τρεις δράστες της κινηματογραφικής ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αρχικές υποψίες της αστυνομίας για εμπλοκή μελών της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη στη ληστεία.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η ταυτοποίηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, σε συνδυασμό με αναφορές αυτόπτων μαρτύρων, οδηγεί στο συμπέρασμα πως πίσω από τα γεγονότα στο Δίστομο κρύβονται:

• o 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, καταζητούμενος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη
• o 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου, ο οποίος συμμετέχει ενεργά από το καλοκαίρι του 2012 σε ληστείες μελών της ομάδας Μαζιώτη και
• ένας 33χρονος, ο οποίος είχε εμπλακεί στην απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, και εδώ και ενάμιση χρόνο καταζητείται από την αστυνομία, καθώς δεν επέστρεψε ποτέ από την άδεια που του είχε δοθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδιαφέρον, επίσης, έχει το γεγονός πως στην κινηματογραφική ληστεία του Διστόμου συμμετείχε ένα νέο πρόσωπο -τουλάχιστον σε σωματομετρικά χαρακτηριστικά-, το οποίο φέρεται να μη συμμετείχε στις προηγούμενες ληστείες της συγκεκριμένης ομάδας στο Συκούριο, στον Μαραθώνα και στη Σαρωνίδα.

Αποτύπωμα του τρίτου δράστη, που στην «πιάτσα» είναι γνωστός ως «Καρφάκιας», έχει μεν βρεθεί στο ταχύπλοο, ωστόσο η παρουσία του δεν ταυτοποιείται στη ληστεία. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 33χρονος είχε βοηθήσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της «επιχείρησης», δηλαδή στην κλοπή του ταχύπλοου ή στον ελλιμενισμό του στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο (έχουν μεταβεί κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής), για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ενόπλων, οι οποίοι το μεσημέρι της Παρασκευής άρπαξαν 300.000 ευρώ από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο και διέφυγαν αρχικά με Ι.Χ. -το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν και έκαψαν- και στη συνέχεια με φουσκωτό σκάφος, έχοντας στα χέρια τους ως όμηρο τον ταμία μέχρι το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Το φουσκωτό… πρόδωσε τους ληστές

Όπως διαπιστώθηκε, το φουσκωτό σκάφος, μήκους 10 μέτρων περίπου, είχε αφαιρεθεί παράνομα πριν από δύο χρόνια στην Καλαμάτα, λίγο καιρό μετά την απόδραση των Μαζιώτη-Ρούπα. Όταν ταυτοποιήθηκε το κλεμμένο σκάφος, δημιουργήθηκαν υποψίες πως πίσω από τη ληστεία βρίσκονται μέλη της ομάδας Μαζιώτη. Οι υποψίες αυτές ενισχύθηκαν και από μια απόδειξη, η οποία βρέθηκε στα πράγματα της Ρούπα κατά τη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα στα σύνορα Αμαρουσίου – Πεύκης. Η απόδειξη αυτή προερχόταν από κατάστημα της Κορίνθου.

Ενδιαφέρον, πάντως, προκαλεί το γεγονός πως οι δράστες ήταν καλά πληροφορημένοι, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε ειπωθεί από την πρώτη στιγμή: οι ληστές έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης