«Διακοπές» στις ελληνικές θάλασσες της Σύρου και των Κυκλάδων φαίνεται ότι αποφάσισαν να κάνουν τα λαγόψαρα ή lagoce phalus sceleratus της οικογένειας tetraodontidae.

Τέσσερα λαγόψαρα έπιασε ένας ερασιτέχνης ψαράς πριν από λίγες μέρες στην περιοχή της Αζολίμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς ο ψαράς είναι λάτρης της θάλασσας και του ψαρέματος και η ενημέρωση που είχε τον «έσωσε», αφού αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για Λαγόψαρα και δεν τα έπιασε με γυμνό χέρι.

Είναι η πρώτη φορά που ψαρεύονται στις Κυκλάδες τέτοια ψάρια και μολονότι οι επαγγελματίες ψαράδες τα γνωρίζουν, οι ερασιτέχνες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το συγκεκριμένο είδος ψαριού είναι επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (π.χ. εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που καταναλωθούν από τον άνθρωπο (σε μερικές περιπτώσεις ως και θανατηφόρες) μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη και απαγορεύεται η διάθεση του συγκεκριμένου ψαριού στην αγορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ψάρι έχει σχήμα τορπίλης, έχει δυο ασημένιες λωρίδες στις πλευρές του σώματός του, στη ράχη είναι γκριζωπό με σκούρες κηλίδες, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα δυνατά δόντια, σαν ράμφος Όλα τα είδη της συγκεκριμένης οικογένειας (Tetraodontidae) έχουν περίπου τα ίδια μορφολογικά χαρακτηριστικά και είναι τοξικά.

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης