Επίσκεψη στον χώρο του ΧΥΜΟΦΙΞ, όπου γίνονται ανασκαφικές εργασίες στο οικοπέδου που πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, πραγματοποίησαν την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και δήλωσε ότι σύντομα θα έχουμε ολοκληρωμένη απεικόνιση των αρχαιολογικών ευρημάτων, ώστε σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και την τοπική Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων, να προχωρήσουμε στην εκπόνηση της μελέτης του νέου μουσείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Τατούλης, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο οικόπεδο, σημείωσε ότι «το νέο μουσείο της Σπάρτης θα αποτελέσει το μεγάλο μουσείο της Πελοποννήσου και τον οδηγό ενσωμάτωσης των ευρημάτων στη νέα κατασκευή, ώστε να διασυνδέσουμε τη μαρτυρία ενός ζωντανού μουσειακού χώρου με τη μαρτυρία μιας ιδιαίτερα σημαντικής ιστορικά περιοχής για την εξέλιξη της αρχαίας Ελλάδας».

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι η Σπάρτη να αποκτήσει ένα σύγχρονο μουσείο αντάξιο της ιστορικής παρακαταθήκης της» και τόνισε πως «το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενεργήσει για τη γρήγορη ολοκλήρωση των ανασκαφών και την αναθεώρηση του χαρακτηρισμού του κτιρίου του ΧΥΜΟΦΙΞ ως διατηρητέου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης