Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας

Κάθε χρόνο την εποχή των Χριστουγέννων αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον του κοινού για το Άστρο, το οποίο σύμφωνα με την ορθόδοξη θρησκεία, οδήγησε τους τρεις μάγους στη Βηθλεέμ και στον νεογέννητο Χριστό. Με την ευκαιρία αυτή ο διακεκριμένος Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνιος Αντωνίου μίλησε για το άστρο των Χριστουγέννων και τις πιθανές -επιστημονικές- ερμηνείες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διάλεξης διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, ο Δρ. Αντωνίου “ταξίδεψε” το ακροατήριο του Χωρέμειου αμφιθεάτρου του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία», σε έναν κόσμο Λευκών Νάνων, Κόκκινων Γιγάντων, Μελανών Οπών και εκρήξεων Super Nova με τη συνοδεία διαφανειών και βίντεο, αναλύοντας την ζωή ενός άστρου από την γέννηση έως τον θάνατό του, και με απώτερο σκοπό την επιστημονική προσέγγιση της εξήγησης του φαινομένου του Άστρου της Βηθλεέμ, όπως αυτό καταγράφηκε στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, αποτελώντας ένα θρύλο που κρατάει πάνω από 2.000 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι ήταν αυτό που είδαν οι τρεις μάγοι; Μία έκρηξη Super Nova; Ένας διάττοντας αστέρας; ένας κομήτης, ένας λαμπρός πλανήτης ή μήπως μία σύνοδος αστέρων; Πάνω σε αυτά τα ερωτήματα παρέδωσε μια ενδελεχή διάλεξη ο δρ. Αντωνίου, κατατοπίζοντας τους παρευρισκόμενους για την θέση της επιστήμης της Αστροφυσικής επί του θέματος.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, “Πίστη”, άνθρωποι του οποίου απηύθυναν μετά το τέλος της διάλεξης, μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με την ανεκτίμητη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης