Εντός του Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί στην περιοχή του αεροδρομίου ο πρώτος σταθμός παροχής φυσικού αερίου ως καυσίμου. Ο σταθμός είναι έτοιμος και θεωρείται πρωτοποριακός λόγω της τεχνολογίας που διαθέτει για τη συμπύκνωση του φυσικού αερίου και τις μεγάλες αποθηκευτικές του δυνατότητες, στοιχεία που εκτιμάται ότι θα διευκολύνουν τον εφοδιασμό των πρατηρίων που παρέχουν φυσικό αέριο για την αυτοκίνηση.

Σχετικές διαβεβαιώσεις έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως τόνισε, συζήτησε με τους εκπροσώπους της ΕΠΑ το θέμα της αδειοδότησης των εκσκαφών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των έργων επέκτασης του δικτύου παροχής φυσικού αερίου. “Είναι αίτημα των Δήμων της Θεσσαλονίκης να φτάσει παντού το φυσικό αέριο, ένα καύσιμο 50% φθηνότερο από το πετρέλαιο” σχολίασε ο κ. Τσαμασλής.

Ενημερώθηκε, επίσης, για τις επενδύσεις που έγιναν, αλλά και όσες προγραμματίζονται να γίνουν την επόμενη πενταετία από την εταιρεία.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης