Πέντε χρόνια πέρασαν από την αποκάλυψη του zougla.gr σχετικά με τις… δραστηριότητες πρώην μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο με το εφάπαξ των πρακτόρων.

Όπως είχε δημοσιεύσει το 2010 η ηλεκτρονική μας εφημερίδα αποκαλύπτοντας τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, οι κατηγορούμενοι, πρώην μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ, ενώ όφειλαν (βάση σύμβασης) να καταβάλλουν τις εισφορές που λάμβαναν στο λογαριασμό του «εφάπαξ», τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ποσά τα οποία, με πρόχειρους υπολογισμούς, ξεπερνούν τις 230.000 ευρώ. Και όμως, τόσα χρονιά μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου, η Ομοσπονδία με τον νέο της πρόεδρο Κ. Τοπτσίδη, ισχυρίζεται ότι ο φάκελος των διώξεων έκλεισε από τη Δικαιοσύνη. Όμως, το ερώτημα παραμένει: Τι έγινε τότε; γιατί κατέρρευσε το ταμείο;

«Το 2014 κάνοντας έναν απολογισμό των τριών ετών από την κρίση, αναφερόμενος στο εφάπαξ, ο κ. Τοπτσίδης δήλωσε ότι παρέλαβε ένα ταμείο υπό διάλυση. Πως είναι δυνατόν από τη μία να ισχυρίζεται ότι παρέλαβε ένα τέτοιο ταμείο την ίδια ώρα που το όνομά του ενεπλάκη ανάμεσα στους κατηγορουμένους αυτής της διάλυσης;», αναρωτιούνται πολλοί ιδιοκτήτες πρακτορείων που ζητούν τώρα το εφάπαξ τους και αντί αυτού λαμβάνουν ασαφείς απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί εκφράζουν την ανησυχία ότι είναι πολύ πιθανό να χάσουν το εφάπαξ τους. Η ανησυχία τους αυτή μάλιστα, εκφράζεται και σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξεδόθη και στο οποίο αναφέρεται ότι σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΠΠ στις 16 Φεβρουαρίου το θέμα του εφάπαξ συζητήθηκε διεξοδικά, μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και καταγγελίες πρακτόρων.

«Αναζητούνται προτάσεις και τρόποι για την βιωσιμότητα του προγράμματος εφάπαξ, το οποίο λόγω της μαζικής αποχώρησης συναδέλφων τα τελευταία χρόνια (κυρίως λόγω πωλήσεων-μεταβιβάσεων) έχει επιβαρυνθεί. Μέχρι την επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει, θα κατατεθεί μια πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση για την συνέχιση του προγράμματος που είναι επιθυμία όλων μας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το zougla.gr προσπάθησε πολλάκις να επικοινωνήσει με τον κ. Τοπτσίδη για όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις, αλλά δεν κατέστη εφικτό. Τα ερωτήματα παραμένουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης