Κατακεραυνώνει τον αναπληρωτή υπουργός Υγείας, Παύλο Πολάκη, το Συμβούλιο της Επικρατείας χαρακτηρίζοντας παράνομες τις αναγκαστικές παραιτήσεις του πρώην πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου και άλλων δύο πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τον περασμένο Μάιο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις παραιτήσεις τόσο του κ. Γιαννόπουλου όσο και του τέως αντιπρόεδρου Ιωάννη Γιαννάκη και του πρώην μέλους του ΔΣ Δημητρίου Μπίτα, κρίνοντας ότι είναι αντισυνταγματικές καθώς δεν εκλήθησαν καν να εκθέσουν τις απόψεις του πριν την επιβολή της διοικητικής ποινής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (1877/2016, κ.λπ.) έκανε δεκτές τις αιτήσεις και των τριών πρώην μελών του ΔΣ του ΚΕΛΠΝΟ με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσκρούουν στις διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του ο ελεγχόμενος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι πριν την έκδοση των επίμαχων αποφάσεων με τις οποίες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κλήθηκαν ο τρεις να εκθέσουν τις απόψεις τους για την αποδιδόμενη σε αυτούς πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους (κάτι που οι τρεις το αρνούνται).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προσφυγή τους, τα τρία μέλη του ΔΣ του ΚΕΛΠΝΟ κατηγορούν τον κ. Πολάκη ότι προχώρησε στην παύση τους προκειμένου να διορίσει 500 γιατρούς και νοσηλευτές της δικής του επιλογής, παραβιάζοντας κάθε κανόνα συνταγματικότητας και νομιμότητας.

Οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Γιαννάκης και Μπίτας υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του κ. Πολάκη για την απομάκρυνσή τους, ελήφθησαν λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις προσλήψεις των 500 επιλεγμένων γιατρών και νοσηλευτών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ακόμη, ανέφεραν ότι ο κ. Πολάκης «εξ ολοκλήρου έδρασε εξωθεσμικά και παρανόμως, καθώς καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας, παρακάμπτοντας και εν τις πράγμασι υποκαθιστώντας την αρμόδια για την αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων γιατρών» αρμόδια επιτροπή αξιολόγηση και το Δ.Σ. του Κέντρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης