Με αγωνία περιμένουν οι οικογένειες των πολυτέκνων ή των τριτέκνων την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μετεγγραφές φοιτητών. Προσωρινά, οι μετεγγραφές έχουν «παγώσει» με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών σε δύο πανεπιστημιακές σχολές, την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης των προσφυγών, έξω από την αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί τρίτεκνοι και πολύτεκνοι που «θίγονται» από το μπλοκάρισμα των μετεγγραφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ έχει κρίνει ότι η αύξηση των εγγραφών, που ενδέχεται να σημειωθεί από τις μεταγραφές, είναι «ικανή να προκαλέσει δυσλειτουργία» των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, «λόγω υπερβάσεως των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων τους».

Οι προσφυγές στο ΣτΕ έχουν κατατεθεί από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Σχολών αυτών (καθηγητές) . Ζητούν την ακύρωση ολόκληρου του σχετικού νομοθετικού πλαισίου με το σκεπτικό ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

Την Παρασκευή, συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης των πανεπιστημιακών με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνος Πισπιρίγκο. Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης